Ja na webu

BESPLATNA IT RADIONICA ZA MLADE LJUDE UZRASTA 18-24 GODINE

20 mladih ljudi uzrasta 18 – 24 godine iz Banjaluke imaće priliku da besplatno pohađa dvodnevnu radionicu „Ja na webu“, čiji su organizatori Centar za digitalni razvoj i Moja Digitalna Akademija, a finansira Meet and Code inicijativa u sklopu „Evropske sedmice kodiranja“ koja se održava od 5. do 20. oktobra. 

Projekat “Ja na webu” ima cilj da kroz dva dana intenzivnih radionica obuči 20 učesnika da naprave vlastiti online CV, odnosno lični prezentacioni web sajt. 

Polaznici će imati priliku da nauče više o tome kako funkcioniše internet, šta je domena, a šta hosting, te kako da pomoću CMS-a (WordPress) naprave jednostavan sajt koji ima određenu formu CV-a. Pored toga, polaznici će naučiti i kako da kreiraju vizuelne i sadržajne komponente sajta, kao i najbitnije trendove koji se tiču web dizajna. 

“Svjedoci smo velike ekspanzije digitalnih tehnologija, kao i njihovog uticaja na naš svakodnevni život. Između ostalog, digitalne tehnologije utiču i na promjenu mnogih poslovnih običaja i standarda. Jedan od njih je i činjenica da mnoge kompanije danas koriste internet kako bi napravili bolju selekciju kandidata prilikom zapošljavanja. Zbog toga, smatramo da je veoma bitno da mladi koji trenutno traže zaposlenje, ili će uskoro biti u procesu pronalaska posla, znaju kako da se predstave na najbolji način na internetu.” – rekli su iz Centra za digitalni razvoj. 

Meet and Code ima cilj da pripremi djecu i mlade ljude između 8 i 24 godine za svijet tehnologije i kodiranja. Događaji su osmišljeni tako da pokažu mladima koliko kodiranje može biti interesantno i kako im može pomoći pri realizovanju njihovih ideja. Meet and Code će se održati u sklopu EU Code Week i na taj način podržati ideju digitalne pismenosti.

Projekat “Ja na webu” biće realizovan 12. i 13. oktobra u prostorijama Inovacionog Centra Banja Luka, a svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave ispunjavanjem online forme ispod, mailom na info@cdr.ba ili pozivom na broj telefona 066/997-989.

Prijavite se!

Želite učestvovati na projektu kao polaznik ili partner? Pišite nam na info@cdr.ba ili nas pozovite na 066 997 989, ili jednostavno popunite kontakt formu ispod:

CDR na društvenim mrežama

Budi u toku sa svim dešavanjima i projektima našeg centra!