izgubljeni svijet bosane mile micic
Budite dio procesa nastanka i razvoja digitalnog stripa i saznajte više o alatima potrebnim za njegovu kreaciju. Zaplovite sa nama u Izgubljeni Svijet Bosane i otkrijte način stvaranja balkanske epske fantastike. Zavirimo zajedno iza kulisa ove priče i kroz proces njenog nastanka saznajmo malo više o tome šta je to digitalni strip.

Pridružite nam se u ponedjeljak 2. septembra sa početkom u 20:00 časova u Lonac Hub-u na 13. spratu Malbašić zgrade.

Rezervišite vaše mjesto na vrijeme.

Ulaz je besplatan, a broj prijava je ograničen.
 

Mile Mićić je diplomirani arhitekta i već dugi niz godina bavi se digitalnim crtanjem. Stranica Čupkavi Problemi, na kojoj svakodnevno objavljuje ilustracije sa zanimljivim porukama, osvojila je srca velikog broja Banjalučana, ali i ljudi sa svih strana svijeta. Osim toga, trenutno radi i na realizaciji svog najvećeg projekta do sada – digitalnog stripa “Izgubljeni svijet Bosane”, koji predstavlja satiričan prikaz života u Bosni i Hercegovini, Balkanu, ali i modernom vremenu uopšte.

Centar za digitalni razvoj je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje koje na jasan, precizan i mjerljiv način radi na digitalnoj transformaciji poslovnog ambijenta i institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te na unapređenju digitalne pismenosti njenih građana.

Centar za digitalni razvoj ima jasno definisane ciljeve koji se ogledaju u podsticanju preduzetničkog duha sa akcentom na informacione tehnologije, poboljšanju poslovne klime u digitalnoj oblasti djelovanja, kao i unapređenju digitalne pismenosti i poslovne kompetentnosti građana kroz usvajanje novih digitalnih znanja i vještina. 

AKTIVNOSTI NAŠEG UDRUŽENJA STREME KA TRI JASNO DEFINISANA CILJA:

  • Unapređenje digitalne pismenosti i poslovne kompetentnosti
  • Poboljšanje poslovne klime u digitalnoj oblasti djelovanja
  • Podsticanje preduzetničkog duha sa akcentom na IT

LONAC HUB je coworking prostor koji nudi sve što je potrebno poduzetnicima za efikasan rad, sticanje znanja i vještina, kao i povezivanje sa drugim članovima zajednice. Prostor je otvoren za sve poduzetnike koji razvijaju svoje poslovne poduhvate, a posebne pogodnosti dajemo za razvoj biznisa koji djeluju prema principima društvenog (impakt) poduzetništva.

Saznajte više: http://lonac.ba/ 

Događaj je završen