Besplatna “Škola digitalnih vještina” za mlade 15+ godina

Hej, znaš šta ima novo u Domu omladine?

  • Šta?


Besplatna edukacija za najaktuelnija digitalna zanimanja. Ponavljam, be spla tna. I trajaće čak tri mjeseca.

  • Ma o čemu se radi?


Zove se “Škola digitalnih vještina” i predstavlja intenzivni program obuke iz oblasti kao što su digitalni marketing, grafički i web dizajn, prodaja i poslovna komunikacija. Znaš ona kul zanimanja koja ti pružaju mogućnost da radiš sa bilo kim i bilo gdje na svijetu bez potrebe da napustiš svoju sobu? E, ta zanimanja. Učesnici ove edukacije moći će da usvoje nova digitalna znanja i vještine koje će ih učniti kompetentnijim na tržištu rada i proširiti im vidite u smislu potencijalnih poslova kojim mogu da se bave.

  • Zvuči interesantno. A za koga je škola?


Za sve mlade ljude iz Banjaluke koji imaju 15 ili više godina i koji žele da nauče nešto novo. Naročito za one koji mogu da zamisle svoj pametni telefon i laptop kao osnovna sredstva za rad. Prednost imaju mladi iz socijalno ugroženih porodica (roditelji nezaposleni) te nezaposleni mladi ukoliko su stariji od 18 godina.

  • Praktično može da se prijavi svako ko ima 15+ godina. Pa to je predobro! A kad kreće ta “Škola digitalnih vještina”?


“Škola digitalnih vještina” održaće se u oktobru, novembru i decembru tekuće godine. Nastava će biti podijeljena u pet modula, a prvi čas rezervisan je za 11. oktobar.

  • Top! A ko stoji iza projekta?


“Školu digitalnih vještina” realizuje ekipa iz Centra za digitalni razvoj BiH (CDR), uz podršku Grada Banja Luka i Instituta za razvoj mladih KULT.

  • Mogu li još da znam kako i gdje mogu da se prijavim za ovu vrhunsku priliku da naučim nešto novo i korisno? I kako da to uradim što brže moguće?


Može li ispod 60 sekundi? Samo kontaktiraj CDR na e-mail na adresu info@cdr.ba. Naslovi mail “ŠKOLA DIGITALNIH VJEŠTINA” i pošalji svoje ime i prezime, godište i broj telefona. Ukoliko si stariji od 18 godina i nezaposlen si, navedi tu informaciju. Ukoliko imaš 15-18 godina i nezaposlene roditelje, imaćeš prednost ukoliko navedeš i tu informaciju.

PROGRAM RADA

1. Osnove funkcionisanja interneta

1.1. Mogućnosti koje internet pruža

1.2. Izrada e-mail naloga i osnove e-mail komunikacije

1.3. Korisni digitalni alati u modernom poslovanju – Google Drive, Slack, Trello i slično

1.4. Korisni edukativni sajtovi i resursi za učenje

U ovom modulu polaznici se upoznaju sa mogućnostima koja nam internet pruža kada su u pitanju frilens zaposlenje, rad od kuće za strane kompanije te različiti alati za poslovnu komunikaciju. Polaznici stiču širu sliku rada preko interneta, kao i pristup resursima za dodatno učenje iz oblasti kao što su npr. dizajn ili digitalni markerting.

2. Osnove veb dizajna – WordPress

2.1. Kako funkcionišu veb sajtovi

2.2. Osnove html koda

2.3. Šta je sistem za upravljanje sadržajem (CMS)

2.4. Osnove WordPressa

2.5. Izrada mini sajta u WordPressu

U ovom modulu polaznici uče osnove veb dizajna. Na kraju modula polaznici će praktično napraviti mini veb sajt – blog, o oblasti koja ih interesuje. Obezbijedićemo besplatan veb hosting za mini sajtove polaznika.

3. Osnove grafičkog dizajna

3.1. Osnove dizajna logotipa

3.2. Osnove dizajna promotivnog materijala

3.3. Osnove dizajna za veb

 U ovom modulu polaznici će savladati osnove dizajna. Fokus je na elementima koji se mogu komercijalno validirati kao što su logotipi, brošure, vizit karte i slično.

4. Osnove digitalnog marketinga

4.1. Šta je digitalni marketing

4.2. Marketing na društvenim mrežama

4.3. Marketing na veb pretraživačima

U ovom modulu polaznici će savladati osnove digitalnog marketinga, koji predstavnja veoma perspektivno zanimanje sa deficitarnim kadrom.

5. Osnove poslovne komunikacije, prodaje i pisanja CV-a

5.1. Osnove poslovne komunikacije

5.2. Izrada ponude za klijente

5.3. Osnove efikasne prodaje

5.4. Osnove pisanja CV-a