Besplatna vikend radionica: Znalac Digitalac

Protekli period donio nam je brojne promjenu na polju digitalnih tehnologija i njihove primjene u svakodnevnom životu. Poslovi koje su se obavljali „licem u lice“ polako se sele u online sferu, a oni koju posjeduju digitalne vještine i vladaju digitalnim alatima postaju veoma traženi na tržištu rada.

Vikend radionica “Znalac digitalac” predstavlja intenzivni kurs digitalnih vještina gdje će polaznici iz ugroženih socijalnih grupa, uzrasta 15 – 25 godina iz Banjalučke regije, kroz stvarne primjere i praktičnu nastavu usvojiti tržišno primjenjiva znanja i osnovne vještine iz oblasti informacionih tehnologija koji nisu predmet učenja tokom redovnog školovanja.

Vikend radionica Znalac Digitalac ima cilj da 10 mladih osoba obuči osnovnim i korisnim znanja i vještinama iz svijeta digitalnih poslova.

Polaznici koji prođu kroz ovu edukaciju će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, veb dizajna, kao i osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga).

Nastava će se odvijati u trajanju od ukupno 12 časova, raspoređenih u dva vikend dana.

Početak “Znalac Digitalac” radionice planiran je 17. oktobra 2020. godine.

Polaznici će naučiti:

  • Koji su to najtraženiji digitalni poslovi i koje vještine su im potrebne kako bi uspješno počeli da zarađuju, bilo kao frilenser ili radeći unutar firme, organizacije ili agencije?
  • Šta je potrebno da bi se napravio kvalitetan web sajt, koje su vještine potrebne da posjeduju i kako početi sa radom kao web dizajner?
  • Koje su osnove grafičkog dizajna, na kojim mogu mjestima pronaći besplatnu i kvalitetnu edukaciju online, gdje se nalaze besplatni resursi za rad i kako početi sa radom kao freelance grafički dizajner?
  • Koje su osnove marketinga na društvenim mrežama, kako kreirati sadržaj za social media platforme, kako ga oglašavati i kako uspješno komunicirati sa ciljanom publikom?

Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani za učenje digitalnih vještina, starosne dobi do 15 do 25 godina. Prednost imaju polaznici koji dolaze iz socijalno ugroženih grupa.

Prijave možete poslati na email info@cdr.ba

U prijavi je potrebno da nam dostavite ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i napomenu ukoliko spadate u kategoriju socijalno ugroženih lica.