Zašto Škola

digitalnih vještina?

Svjedoci smo velike ekspanzije takozvanih digitalnih poslova. Velika prednost ove vrste poslova se ogleda u činjenici da osoba nije ograničena na rad u lokalnoj kompaniji, već svoje usluge može ponuditi putem različitih veb platformi cijelom svijetu, i biti veoma dobro plaćena za to.

Škola digitalnih vještina predstavlja savremeni edukativni program rađen po sistemu „pametne edukacije“, što znači da se kroz teoretsku i praktičnu nastavu usvajaju tržišno primjenljiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija koja nisu dostupna kroz redovno školovanje.

Značaj projekta

.
Škola digitalnih vještina ima cilj da u svijet digitalnih poslova uvede 30 mladih osoba.
Polaznici koji prođu kroz ovu edukaciju će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, veb dizajna, osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga).

Naučiće i osnove grafičke pripreme za štampu (vizit karte, plakati, letak…), kako da napišu CV (si vi), kao i kako da se spreme za razgovor za posao, te nauče pravila poslovne komunikacije i usvoje osnovna znanja o prodaji. Navedene vještine su izuzetno cijenjene i tražene na tržištu rada, a nisu dostupne tokom formalnog obrazovanja u školama i na fakultetima.

Nastava i moduli

Nastava će se odvijati u 5 termina/modula, subotom ili nedjeljom i to u trajanju od 6 sati po modulu , a planirani početak je 31. august 2019. godine. 

Modul 1 - Osnove funkcionisanja interneta

U ovom modulu polaznici se upoznaju sa mogućnostima koja nam internet pruža kada je u pitanju frilens zaposlenje, rad od kuće za strane kompanije, kao i sa tim kakvi različiti alati su nam na raspolaganju za poslovnu komunikaciju. Polaznici stiču širu sliku internet poslovanja, kao i pristup resursima za dodatno učenje iz oblasti kao što su programiranje, dizajn ili digitalni markerting.

Modul 2 - Osnove veb dizajna – Vordpres

U ovom modulu polaznici uče osnove veb dizajna. Na kraju modula polaznici će praktično napraviti mini veb sajt – blog,o oblasti koja ih interesuje. Naši edukatori će obezbijediti besplatan veb hosting za mini sajtove polaznika.

Modul 3 - Osnove grafičkog dizajna

U ovom modulu polaznici će savladati osnove dizajna. Fokus je na elementima koji se mogu komercijalno validirati kao što su logotipi, brošure, vizit karte i slično.

Modul 4 - Osnove digitalnog marketinga

U ovom modulu polaznici će savladati osnove digitalnog marketinga, koji predstavnja veoma perspektivno zanimanje sa deficitarnim kadrom.

Modul 5 - Osnove poslovne komunikacije, prodaje i pisanja CV-a

U ovom modulu zajedno ćemo raditi na kreiranju prilagođenih ponuda za klijente, tehnikama prodaje, kao i kreiranju CV-a za poslodavce.

Prijavite se!

Želite učestvovati na projektu kao polaznik ili partner? Pišite nam na info@cdr.ba ili nas pozovite na 066 997 989, ili jednostavno popunite kontakt formu ispod:

Partner projekta

Prijatelji projekta

CDR na društvenim mrežama

Budi u toku sa svim dešavanjima i projektima našeg centra!