Bit Alijansa i Centar za digitalni razvoj potpisali memorandum o saradnji

Vodeći se zajedničkim ciljevima transformacije digitalne industrije Bosne i Hercegovine, Centar za digitalni razvoj i Bit Alijansa potpisali su memorandum o saradnji koji će u narednom periodu biti osnova za realizaciji zajedničkih aktivnosti. Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Gradimir Stanković, izvršni direktor Centra za digitalni razvoj Banjaluka koji je uz Roberta Dacešina, Alekseja Đurđevića, Petru Ivanović i Svjetlanu Đurđević jedan od osnivača Centra.
 
Centar za digitalni razvoj Banjaluka je nevladino i neprofitno udruženje koje na jasan, precizan i mjerljiv način radi na digitalnoj transformaciji poslovnog ambijenta i institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine te na unapređenju digitalne pismenosti njenih građana. Prateći put digitalne transformacije BiH Centar za digitalni razvoj Banjaluka građanima obezbjeđuje sredstva i resurse koji će im omogućiti da ostvare svoj puni potencijal i realizuju poslovne ideje čija će inovativna rješenja biti konkurentna kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.
 
„Digitalna transformacija predstavlja veliku razvojnu šansu za Bosnu i Hercegovinu, ali potreban je visok stepen sinergije i zajedničkog djelovanja između svih aktera u ovom procesu kako bi on bio što uspješniji. Ovaj memorandum predstavlja još jedan korak ka ostvarenju tog cilja. Bit Alijansa je kroz svoje dugogodišnje djelovanje napravila ogromne pomake u IT industriji, te vjerujem da nam to iskustvo može pomoći kako bi zajedničkim djelovanjem još više unaprijedili proces digitalne transformacije Bosne i Hercegovine.“, istakao je Gradimir Stanković, izvršni direktor Centra za digitalni razvoj Banjaluka.
 
Bit Alijansa svoje aktivnosti realizuje s ciljem unapređenja poslovnog okruženja IT industrije. Udruženje trenutno broji preko 60 partnerskih institucija i organizacija koje predstavljaju izuzetno značajnu kariku u lancu kreiranja vrijednosti za IT industriju.
 
„Centar za digitalni razvoj Banjaluka u fokus stavlja digitalnu transformaciju BiH kojoj svjedočimo i sigurna sam da zajedničkim inicijativama i aktivnostima možemo unaprijediti trenutno IT okruženje. Neophodno je da se kompanije, organizacije i institucije koje žele učestvovati u ekonomskom razvoju BiH udruže u maksimiziranju potencijala koje IT industrija nudi.“, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.